Zarówno przekąska, jak i alternatywa dla mięsa do dań obiadowych :)
Jeśli będziecie podawać je jako przekąskę warto przygotować jakieś dipy, np. tatziki, na który przepis znajdziecie >>>TUTAJ<<<
Składniki:
- pieczarki (najlepiej większe)
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- przyprawy (sól, pieprz)
- olej
Sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy i do osobnej miseczki odkrawamy nóżki, które możemy poddusić i zamrozić, a później np. wrzucić do sosu. Kapelusze pieczarek przekrawamy na pół, tak aby powstały nam dwa krążki, przyprawiamy i panierujemy w kolejności: mąka - jajko - bułka tarta. Tak przygotowane pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor, po czym przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz