Hit każdego spotkania zarówno z rodziną jak i ze znajomymi :)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1-2 cebule
- 0,5 kg pieczarek
- 1 opakowanie serka topionego z pieczarkami
- 25-30 dag sera żółtego
- przyprawy (sól, pieprz)
Sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na patelni, po czym wrzucamy starte pieczarki i wszystko razem dusimy. Tak przygotowany farsz odkładamy do ostygnięcia. Gdy farsz będzie chłodny, mieszamy go z serkiem topionym i nakładamy na ciasto francuskie (rozprowadzamy na całym cieście). Następnie posypujemy serem żółtym i zwijamy - albo dłuższym bokiem albo krótszym, w zależności czy chcemy większe czy mniejsze spiralki. Tak zwinięte ciasto kroimy w plasterki o szerokości około 1,5 cm, układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy według wskazówek podanych na opakowaniu ciasta francuskiego.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz