Pyszne, puszyste i przygotowane błyskawicznie :)
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie płatków czekolady (np. Delecta)
Sposób przygotowania:
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Do drugiej miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, olej i mieszamy do połączenia się składników - najlepiej trzepaczką. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych, wsypujemy płatki czekolady i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na blasze do pieczenia rozkładamy sobie papilotki i uzupełniamy je ciastem do około 3/4 wysokości. Po napełnieniu wkładamy od razu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy około 15-20 minut do momentu uzyskania złotego koloru i tzw. suchego patyczka.
Babeczki możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz