Przejdź do głównej zawartości

Parówki w cieście francuskim


Przekąska imprezowa pierwsza klasa :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie parówek
  • masło do posmarowania


Sposób przygotowania:

Parówki obieramy z folii, owijamy ciastem francuskim, tak żeby około 1 cm zachodził na siebie, aby podczas pieczenia ciasto się nie rozeszło. Następnie tak owiniętą parówkę kroimy na plasterki o grubości około 1-1,5 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i pieczemy około 20 minut, do uzyskania przez ciasto złotego koloru. Tak upieczone parówki przekładamy do miski, podajemy wykałaczki i serwujemy razem z dipami. 

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cytryny na zimę w syropie z alkoholem

Mocny zastrzyk witaminy C, który jednocześnie rozgrzewa :)

Ryż z kurczakiem w sosie curry na mleczku kokosowym

Najbardziej aksamitny sos curry przełamany kokosową nutą :)

Placek po hajducku z kurczakiem i pieczarkami

Iście góralskie jadło :)