Pyszne, słodkie i mięciutkie :)
Banany w cieście idealnie sprawdzą się jako przekąska, ale też jako słodkie śniadanie.
Składniki:
- 5 bananów
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 1 jajko
- 50 g wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki wody
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mąkę, cukier, cynamon, jajko, wiórki kokosowe i wodę mieszamy razem do połączenia się wszystkich składników (ciasto powinno mieć konsystencję papki - w zależności od tego czy jest rzadkie czy gęste dodajemy mąkę lub wodę). Banany obieramy ze skóry i obtaczamy w cieście. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor. Przed podaniem można polać odrobiną miodu i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz