Tanie, proste, sycące i smaczne :)
Składniki:
- pół małej białej kapusty
- 50 dag makaronu płatki
- 2 laski kiełbasy
- 3 cebule
- 2 łyżki oliwy
- przyprawy (sól, pieprz, vegeta, słodka papryka)
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy na drobno, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu, aż kapusta zrobi się miękka. W międzyczasie na oliwie podsmażamy kiełbasę pokrojoną na kawałki, po czym dodajemy do niej cebulę pokrojoną w kosteczkę i smażymy do momentu aż cebula uzyska złoto-brązowy kolor. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją, dodajemy do kiełbasy z cebulą, przyprawiamy i mieszamy. Całość zostawiamy na małym ogniu. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i po odcedzeniu łączymy z kapustą delikatnie mieszając.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz