Przejdź do głównej zawartości

Łazanki


Tanie, proste, sycące i smaczne :)


Składniki:

  • pół małej białej kapusty 
  • 50 dag makaronu płatki
  • 2 laski kiełbasy
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy (sól, pieprz, vegeta, słodka papryka)


Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy na drobno, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu, aż kapusta zrobi się miękka. W międzyczasie na oliwie podsmażamy kiełbasę pokrojoną na kawałki, po czym dodajemy do niej cebulę pokrojoną w kosteczkę i smażymy do momentu aż cebula uzyska złoto-brązowy kolor. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją, dodajemy do kiełbasy z cebulą, przyprawiamy i mieszamy. Całość zostawiamy na małym ogniu. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i po odcedzeniu łączymy z kapustą delikatnie mieszając.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ryż z kurczakiem w sosie curry na mleczku kokosowym

Najbardziej aksamitny sos curry przełamany kokosową nutą :)

Placek po hajducku z kurczakiem i pieczarkami

Iście góralskie jadło :)

Cytryny na zimę w syropie z alkoholem

Mocny zastrzyk witaminy C, który jednocześnie rozgrzewa :)